Belangrijk: virus- en spamwaarschuwing!
De laatste tijd ontvangen we geregeld e-mails (of klachten op e-mails) die zogenaamd van 9maand.com komen. Het gaat om zowel spammails tot mails met reclame voor xxx-sites en virussen en ze zijn afkomstig van adressen die variëren van john@9maand.com tot pmmeke@personal-9maand.com.
Wij willen jullie hiervoor waarschuwen: 9Maand.com is niet verantwoordelijk voor deze mails, en ze worden ook niet via onze server verstuurd!
Ook de virussen die van ons afkomstig zouden zijn en waarvoor sommige mensen ons waarschuwen, vallen hieronder. Wij dragen de veiligheid en privacy van onze bezoekers hoog in het vaandel en in functie hiervan hebben we zowel op onze computers als op onze server virusscanners geïnstalleerd die alle inkomende en uitgaande mails zorgvuldig scannen.
Het grote probleem van de hedendaagse virussen is dat ze lukraak één of meerdere e-mailadressen uit het adressenbestand van de geïnfecteerde computer halen en die dan gebruiken om mails te versturen naar de anderen uit hetzelfde adresboek. De makers van zulke virussen hopen op die manier meer mensen te kunnen infecteren omdat mensen een mail die van een bekende afkomstig is, gemakkelijker zullen openen.
Om helemaal zeker te spelen, kun je natuurlijk het best zelf ook een degelijke virusscanner installeren op je pc, in feite zou je dit in deze tijden sowieso moeten doen.
Even ter verduidelijking:
De enige echte 9Maand.com e-mailadressen zijn: steve@9maand.com, eva@9maand.com, pmmeke@9maand.com, support@9maand.com en webmaster@9maand.com.
Je zult van ons enkel een mail krijgen in de volgende gevallen:
- ofwel heb je ons een mailtje gestuurd en we sturen je er een antwoord op
- ofwel ben je ingeschreven voor onze nieuwsbrief en ontvang je die via support@9maand.com (de titel is hier steeds "9maand.com: Maandelijkse nieuwsbrief")
- ofwel heb je je net geregistreerd en krijg je een mailtje met je gegevens
We willen jullie hierbij dus laten weten dat 9Maand dus absoluut niets met deze praktijken te maken heeft en deze in geen geval goedkeurt, maar ook dat we er jammer genoeg niets aan kunnen doen.
Alvast bedankt voor jullie begrip.
Het 9Maand-Team,
Eva, Steve en Geert
Reacties:
Het is een ware plaag de laatste dagen. je mag je mailbox niet openen of het staat er vol van. Niet alleen van jullie hoor. Toch bedankt
Als je veel last heb van virussen in je mailbox kan dit goed helpen.
Mailwasher laat zien wat in je postbus zit, en wat waarschijnlijk een virus is of een spam bericht
Het kan dan automatisch deze berichten verwijderen zodat je ze niet hoeft te downloaden
http://www.mailwasher.net/
Ik betreur het zeer dat dit gebeurt maar werd er echt helemaal gek van en heb dus op de mailserver een blok gezet zodat geen maitjes van waarin de naam 9 maand.com voorkomt worden bezorgd. Als ik om een antwoord verlegen zit dan zal ik de mailserver wel kijken of er een antwoord is gekomen. Ik weet dat jullie er niets aan kunnen doen, maar toch in de maillijst op de een of andere manier gekraakt en wordt deze nu gebruikt.
Verder wil ik nog kwijt dat ik deze site erg goed vindt en ook het nieuwe uiterlijk is na even wennen erg mooi.
Claudia
Door: Eva op 11/11/2003 @ 21:25 

Hoi Claudia,
Ik denk dat je onze tekst niet helemaal goed begrepen hebt. Er werd helemaal niets gekraakt op onze site! Die mails waarover sprake, komen dan ook NIET via onze server of van ons!
Quote uit onze tekst hierboven:
"9Maand.com is niet verantwoordelijk voor deze mails, en ze worden ook niet via onze server verstuurd!
Wij dragen de veiligheid en privacy van onze bezoekers hoog in het vaandel en in functie hiervan hebben we zowel op onze computers als op onze server virusscanners geïnstalleerd die alle inkomende en uitgaande mails zorgvuldig scannen."
Met de zin "9Maand.com is niet verantwoordelijk voor deze mails", willen we niet zeggen dat we geen verantwoordlijkheid willen opnemen. MAAR WEL dat ze niet van ons of via onze systemen komen.
De bedoeling van deze waarschuwing is niet om jullie schrik aan te jagen. Het is niet meer maar ook niet minder dan een waarschuwing. Wij hadden zoiets van beter voorkomen dan genezen en we wilden net voorkomen dat de mensen dachten dat wij er ook maar iets mee te maken hadden. Want ook wij zijn helemaal niet opgezet met dit soort praktijken die onze goede naam door het slijk halen en wij wensen niet beschuldigd te worden van dergelijke zaken omdat wij er in de verste verte niks mee te maken hebben. Jammer genoeg kan hier niks aan verandert worden, dergelijk wormen zullen er steeds zijn en hoewel wij onze systemen tot het uiterste beveiligen en deze mails van op andere pc’s verstuurd worden, zullen wij soms nog een vinger in onze richting krijgen.
Dus nogmaals: dit is enkel een waarschuwing tegen mails die niet van ons en/of via onze servers afkomstig zijn! Ik hoop dat alle misverstanden nu van de baan zijn.
Groetjes,
Eva
eva@9maand.com
Ik weet ook wel dat jullie niet verantwoordelijk zijn en sugereer hierboven ook niet dat jullie dat wel zijn. Ik heb hierover een tijdje terug al een keer met Steve gemaild, maar geef alleen maar aan dat ik het jammer vindt dat dergelijke praktijken op het wereldwijde web plaatsvinden/kunnen vinden.
Groeten Claudia
Door: Eva op 13/11/2003 @ 10:10 

Hoi Claudia,
Geen probleem, hoor.
Toen we je berichtje lazen, kwam het gewoon over als zou onze mailinglist gekraakt zijn. Eigenlijk was ik wel blij met die reactie. Zo zagen we in dat we moesten opletten hoe we het brachten en dat we het het best nog wat duidelijker konden omschrijven, zodat we niemand onnodig schrik aanjoegen.
Groetjes,
Eva
eva@9maand.com













